16/2/13

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης "Γυναικεία Κραυγή"



Δελτίο Τύπου



Η Εταιρεία Συγγραφέων και το περιοδικό Poeticanet συμμετέχουν στο 3o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης «Γυναικεία Κραυγή», το οποίο εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε 30 χώρες παγκοσμίως με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Με το ξεκίνημά του στη Δομινικανή Δημοκρατία, το ομώνυμο κίνημα επεκτάθηκε σ’ ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τον κόσμο. Η ελληνική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες. 


Το θέμα της βίας στην Ελλάδα παρουσιάζουν η ψυχολόγος Μαρία Κεφαλοπούλου και η κοινωνική λειτουργός Γεωργία Μπούρη του Τμήματος Ισότητας του Δήμου Αθηναίων. 


Η μεταφράστρια Έλενα Σταγκουράκη παρουσιάζει το κίνημα και την κατάσταση στη Λατινική Αμερική, απαγγέλοντας ποίηση διαμαρτυρίας από Λατινοαμερικάνες ποιήτριες του κινήματος. 


Τέλος, ποιήτριες νεότερων γενεών αναδεικνύουν με τις φωνές τους ποίηση από Ελληνίδες ποίητριες του εικοστού αιώνα, πάνω σε ζητήματα γυναικείας ταυτότητας και καλλιτεχνικής και κοινωνικής χειραφέτησης. Την οργάνωση της βραδυάς έχουν αναλάβει οι ποιήτριες Κατερίνα Ηλιοπούλου και Γιάννα Μπούκοβα και η μεταφράστρια Έλενα Σταγκουράκη.




Τετάρτη 13 Μαρτίου, ώρα 19.00 μ.μ.
αμφιθέατρο Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως  23 


Δεν υπάρχουν σχόλια: