5/3/15

"Πνιγμονή" - Ανοιχτή συζήτηση...

 

 
Την Κυριακή, 8 Μαρτίου, στο θέατρο VAULT Theatre Plus, αμέσως μετά την παράσταση "Πνιγμονή", θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το σκηνοθέτη της παράστασης, Δημήτρη Καρατζιά, και τις ηθοποιούς Αθηνά Τσιλύρα, Θεοδώρα Σιάρκου, Ειρήνη Σταματίου και Μελισάνθη Μαχούτ. Συντονισμός συζήτησης: Έλενα Σταγκουράκη. Ελάτε να συζητήσουμε για τη βία των γυναικών μεταξύ τους, την εθιμοτυπία της Ανατολής, τις ενδεχόμενες διεξόδους και να απευθύνετε ερωτήσεις και σχόλια στους συντελεστές. Σας περιμένουμε!

***********************************************************
 
«ΠΝΙΓΜΟΝΗ» του Δημ. Καρατζιά

Καλοκαίρι 2013, σ' ένα άγονο χωριό της Ανατολικής Τουρκίας: Υποταγμένη στις αυστηρές αρχές του Ισλάμ και την άκαμπτη ηθική ενός τόπου που υπαγορεύουν την κοινωνική θέση της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, η Χαντισέ Άλντα, μετά τον θάνατο του άντρα της, επιβάλλει στις πέντε κόρες της πολύχρονο κατ' οίκον εγκλεισμό λόγω πένθους. Η αυταρχική μάνα, έχοντας στερηθεί τον έρωτα και εγκλωβισμένη σε ένα τόπο που μισεί, αρνείται να παντρέψει τις κόρες της με κάποιον από τους συγχωριανούς της, θεωρώντας τους υπαίτιους για τον άδικο λιθοβολισμό των δύο αδερφάδων της. Στο σπίτι ζουν επίσης η οικονόμος και η μητέρα της Χαντισέ. Στο νόμο που επιβάλει, μόνο η μεγαλύτερη και η μικρότερη κόρη τολμούν φανερά να αντιτεθούν. Στο σπίτι αναπτύσσονται σχέσεις ακραίου ανταγωνισμού που δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν την τραγική κατάληξη που προοικονομείται.

ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 18:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))


Τηλέφωνα κρατήσεων: 2130356472, 6945993870

Δεν υπάρχουν σχόλια: