1/4/15

Ηχηρό 'όχι' στη βία κατά των γυναικών (Χανιώτικα Νέα)

Με θερμή ανταπόκριση από το κοινό των Χανίων πραγματοποιήθηκε προχθές μία εκδήλωση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στον κόσμο, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ “Γυναικεία κραυγή”.

Στόχος της εκδήλωσης, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, η δημιουργία ξενώνα στα Χανιά για τις γυναίκες – θύματα βίας. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Μιλώντας στα “Χ.Ν.” η Ελενα Σταγκουράκη, εκπρόσωπος του διεθνούς κινήματος ποιητριών, του φορέα δηλαδή που διοργανώνει το φεστιβάλ “Γυναικεία κραυγή” υπογράμμισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται φέτος σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο. Εχει ξεκινήσει το 2011 από τη Δομινικανή Δημοκρατία στη Λατινική Αμερική και επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο. Φέτος είναι η 3η χρονιά που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και η πρώτη χρονιά που έρχεται στα Χανιά. Δεδομένης, όμως, της ζεστής ανταπόκρισης που βρήκε εδώ στόχος μας είναι να το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο στα Χανιά. Είναι ένα φεστιβάλ με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στη βία που υφίστανται οι γυναίκες».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η φιλόλογος Λίλα Τρουλινού, ο Κώστας Κουτσουρέλης ποιητής και μεταφραστής, η φιλόλογος Αριάδνη Παπιδάκη, η Ιωάννα Γαλανάκη, η Ελένη Μαρινάκη ποιήτρια, ο Λεωνίδας Κακάρογλου ποιητής και η Νεκταρία Μενδρινού ποιήτρια».


Πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" (http://www.haniotika-nea.gr/ichiro-ochi-sti-via-kata-ton-ginekon/#ixzz3VrU7PnMd)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: